Русия е провела експеримент по използване на рояк изтребители Су-35, управлявани

...
Русия е провела експеримент по използване на рояк изтребители Су-35, управлявани
Коментари Харесай

Русия тества боен рояк изтребители, управлявани от изтребител

Русия е провела опит по потребление на рояк изтребители Су-35, ръководени от въздуха от изтребител V потомство Су-57, заяви ТАСС, цитирайки два източника от отбранително-промишления комплекс.

" Всичко бе в действителни бойни условия. В рояка бе задействана група изтребители Су-35, а ролята на командно-щабен аероплан изпълняваше Су-57 ", е декларирал единият от източниците на организацията.

Другият пък разяснява, че в бойния ред, който летците назовават рой или стадо, се води информативен продан сред изтребителите в действително време - информационно-управляващата система на всеки аероплан обработва данни както от своите сензори, по този начин и от сензорите на другите. А използването на единно осведомително пространство значително увеличава ефективността при осъществяване на бойните задания. 

ТАСС обаче не разкрива по кое време и къде се е състоял опитът. 

Както отбелязва военният специалист и основен редактор на сп.  " Арсенал Отечества " Виктор Мураховский, сходни тествания са значими от позиция създаване на единна осведомителна система на въоръжените сили на Русия. 

" Работите по взаимоотношение в военен ред имат значимо значение. В вероятност информацията от всички датчици на самолета, а също от Противовъздушна отбрана системата, от спътниците, от наземната техника, би трябвало да постъпва в единна обработваща система, която да сътвори общо осведомително поле за земя, въздух и космос. И тогава, посредством изкуствен интелект, ще се разпределят бойните задания, включително и на авиацията ", разяснява специалистът.

Той прибавя, че сходни тествания вършат и Съединени американски щати с изтребителите F35. Но към този момент нито една от двете военни сили не е съумяла да построи сходна единна електронна система за всички типове войски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР